Nehéz idők a német Do Castelo Mariano Fila brasileiro kennelnél

Nincs szó, ami leírhatná ezt…

De nézzék csak meg ezeket a képeket! Magukért beszélnek.

A sztori:

Bianca Brinkmann, egy 28 éves nő a németországi Hildesheimból valaha Filarajongó és felelős tenyésztő volt. Az első 2 Filáját Mrs. Yvonne Kreppnertől vásárolta, ők voltak "Cidonia" (Antonia v.d. Burgenstrasse) és "Ciano" (Artus v.d. Burgenstrasse). Jól gondjukat viselte a kutyáknak, kutyakiállításokra kezdett járni, tenyészetet alapított, és a tenyészetének a "Kennel do Castelo Mariano" nevet adta. Bianca sorsa akkor fordult meredeken rosszra, és kezdett lecsúszni a lejtőn, amikor a férje elhagyta őt, kisgyereküket és a kutyákat. Bianca felmondott a munkahelyén. Majd kezdte elhanyagolni a kutyákat is.

Cidonia                                                Ciano

Tagja volt a CFB - CLUB DER FREUNDE DER FILA BRASILEIRO [A Fila Brasileiro Barátainak Klubja] szervezetnek, és egy alomellenőrzés során a CFB megállapította, hogy Bianca felnőtt kutyái az átlagosnál elhanyagoltabbak, ami egy német tenyésztő esetében komoly és botrányos megállapítás. A dolog súlyosságánál fogva a klub két évre felfüggesztette Bianca Brinkmann tenyésztői tevékenységét.

 A CFB ingyenes kutyatápot ajánlott fel neki segítségül, de ő ezt visszautasította, és azt mondta, hogy mindig házi kosztot főzött a kutyáknak. Antonia ("Cidonia") és Artus ("Ciano") tenyésztője, Yvonne Kreppner is felajánlotta segítségét, de Bianca minden segítséget visszautasított, mondván, hogy minden rendben van.

 A német internetes fórumokon és hálózatokon felelős tagnak és jó tulajdonosnak tekintették. Látszólag senki sem törődött a kutyái sorsának követésével, és Bianca úgy döntött, nem adja állatmenhelyre a kutyáit.

 Bianca Brinkmann végül különösen kegyetlen állatbántalmazást követett el. Hetekig tartó elhanyagolással és éheztetéssel irgalmatlanul lassú halál elszenvedésére ítélte a kutyáit. Házának kis padlástéri szobájába zárta ötéves Fila Brasileiro kan kutyáját, és magányosan, víz nélkül halálra éheztette. Két felnőtt Fila szukáját (2 és 5 éveseket) is bezárta együtt egy 80 x 80 cm-es ketrecbe élelem és víz nélkül egy, a nappalija melletti szobában. Kulcsra zárta az ajtókat, és csaknem halálra éheztette mindkettőt. Mindeközben Bianca és gyermeke a házban laktak, ám ügyet sem vetettek a kutyák ugatására, vonítására és sírására.

 2010. első napján Bianca elment hazulról, és közben az apja meglátogatta, hogy megnézze a Filákat. Miután felfedezte a borzasztó körülményeket és a szörnyű helyszínt, az apja értesítette a rendőrséget és az állatvédőket. Végül, miután a kutyák hónapokig haldokoltak és szenvedtek, Bianca apja felismerte a tehetetlenség jeleit, átvette az irányítást és segítséget kért.

 A rendőrök a két szukát egy magdeburgi állatklinikára szállították. Az állatorvosok kijelentették, hogy a kutyák legalább 6-8 hete nem kaptak élelmet és vizet. Megtalálásukkor egyenként körülbelül 20 kg-ot nyomtak. Cidonia két 3-éves lánya, Almeia és Afasia elpusztult. (Az első alomból származó egyik szukának nem volt esélye a túlélésre, és két nappal a beszállítása után el kellett altatni. A másik szukát meg sem találták.)

 "Cidonia" 20 kilót nyomott, amikor megtalálták, de túlélte. Jelenleg egy Fila rajongó otthonában lábadozik és gyarapítja súlyát. A tetőtéri szobába zárt Fila kan elpusztult, tetemét mumifikálódva találták meg.