Fila brasileiro masztiffok embert öltek Ving Rhames otthonában!                                     


Fila brasileiro masztiffok embert öltek Ving Rhames otthonában!

 

LOS ANGELES, Kalifornia (Reuters): 2007. augusztus 4.

 

Egy Ving Rhames alkalmazásában álló férfi látszólag végzetes kutyatámadásban vesztette életét.

 

2007. augusztus 3-án, pénteken, kora reggel ismeretlen személy hívta a Los Angeles-i rendőrséget, és bejelentette, hogy holttestet talált a színész brentwoodi otthonánál. Az áldozat valószínűleg a kutyák gondozója volt. Az illetékesek azt mondták, hogy az áldozatot az előkert gyepén találták meg, Ray Lombardo hadnagy pedig azt közölte később a sajtótájékoztatón, hogy a férfin számos harapás és „kutyaharapásnak látszó” sérülés volt. A 46 éves Rhames, aki játszott a “Mission: Impossible” filmsorozatban is, nem volt otthon, amikor a támadás történt. A Time magazin egy korábbi számában azt nyilatkozta, hogy nyolc Fila brasileiro masztiffja van, ami Brazília nemzeti kutyája, és amit az amerikai tengerészgyalogosok is használnak a dzsungelhadviselésben.

 

vingrhames.jpg

Ving Rhames

 

Ving Rhamesnek, a „Mission: Impossible” sztárjának tulajdonában lévő hatalmas kutyák támadták meg és ölték meg a színész házában a bentlakó gondnokot, mondja a rendőrség.

 

Ving Rhames házának kapuján kutyára figyelmeztető tábla lóg.

 

A gondnokot, akinek nevét az illetékesek nem hozták nyilvánosságra, kutyaharapásokkal borítottan holtan találták Rhames elkerített házának előkerti gyepén, közölte a rendőrség szóvivője.

 

Amikor a rendőrség nem sokkal reggel 7:15 után a helyszínre érkezett, több nagytestű kutya szaladgált szabadon az ingatlanon, és a gyepmesterek befogtak három nagy bullmasztiffot és egy angol bulldogot.

 

„Úgy tűnt, az illető számos kutyamarásból származó sérülést szenvedett el,” monstda Lee Sands őrmester. „Testén szerteszét számos kutyaharapás volt látható, de a halál pontos okát majd a halottkém állapíthatja meg.”

 

Sands azt mondta, hogy négy kutyát tettek karanténba a támadás után elrendelt nyomozás érdekében, amelyek közül a legnagyobb csaknem 90 kilót nyomott.

 

Azt mondta, még nem világos, hogy a kutyák közül hány vett részt a marcangolásban, illetve az sem, hogy miért fordultak a gondnok ellen. Az áldozat, aki két éve dolgozott Rhamesnek, és az ingatlanon lakott, a helyszínen életét vesztette.

 

A televízió élő adásban közvetítette, ahogy a holttestet takaróval lefedve elszállítják a helyszínről. A szomszédok azt mondták, soha semmilyen jelét nem mutatták a kutyák agressziónak.

 

A színész egy 1999-ben a Los Angeles Timesnak adott interjújában megemlíti a kutyáit, beszél egy egyéves Fila brasileiro (brazil masztiff) kutyáról, amije akkoriban volt, és amit valaha rabszolgák őrzésére tenyésztettek ki.

 

„Ez volt az egyetlen olyan fellelhető kutya, amiben megvolt a rabszolgák őrzéséhez szükséges temperamentum,” mondta Rhames az interjúban. „Minden nap veled lehetett, de ha megpróbáltál elszökni...” Itt következik az 1999-es interjú, amit Ving Rhames adott a The Los Angeles Times részére.…

 

abaving.jpg

Ving Rhames és a bullmasztiffok, néhány éve, a Time Out New York címlapján.

 

A Los Angeles Timesnak 1999-ben adott interjúban a Ponyvaregény sztárja elbüszkélkedett Sámson nevű “elképesztő” ambullneo masztiffjával, meg három masztiff kiskutyájával, Stormmal, Scorsese-vel és Cage-el (az utóbbi kettő Martin Scorsese rendező és Nicolas Cage színész után kapta a nevét, akikkel Rhames együtt dolgozott a Holtak útja című film elkészítésén).

 

Beszélt 85-kilós Fila brasileirójáról, Kongról is.

 

„A kutyát tulajdonképpen rabszolgák őrzésére tenyésztették ki,” mondta Rhames. „Ez volt az egyetlen olyan fellelhető kutya, amiben megvolt a rabszolgák őrzéséhez szükséges temperamentum. Minden nap veled lehetett, de ha megpróbáltál elszökni, úgy bánt el veled, mintha még sose látott volna."

 

A Times riportere viccelődött: „Gondoljunk csak bele, mennyit segítene ez a törvényszéki szakértőknek, a szabad kezével félrehúzza a kutyát, mielőtt az játékosan kibelezhetné az embert.”

 

Az interjú során Rhames végig elhalmozta a kutyáit a szeretetével, időnként gyerekesen gügyögve nekik.

 

Félelmetes megjelenésük ellenére azonban Rhames azt bizonygatta, hogy a kutyái csak ugatnak, de nem harapnak. „Csak játszani akar,” mondta Rhames Kongról.

 

Új fejlemények: Fila brasileiro masztiffok (brazil masztiffok) NEM öltek meg senkit Ving Rhames otthonában!

 

Lehet, hogy a Ving Rhames házánál meghalt férfi szívrohamban hunyt el!

 

Sebek csak az arcán és a nyakán voltak találhatóak, és ezek közül egyik sem tűnik életveszélyesnek, közölték az illetékes bűnüldöző szervek.

 

Kiderült, hogy nem a kutyák a felelősek Mr. Adams haláláért. Mr. Jacob Adams szívrohamban hunyt el, a kutyák pedig lehetséges, hogy éppen segíteni akartak rajta, ám sajnos a halottkém jelentése nem kapott olyan nagy nyilvánosságot, mint az eredeti eset, ezért sok embernek ez már nem is jutott a tudomására.

 

Íme a halottkém jelentése:

 

„A HALOTTKÉM TISZTÁZTA VING RHAMES KUTYÁIT: Az öthónapos nyomozás megállapította, hogy a színész gondnokának halálát szívbetegség okozta. (2008. január 21.)


Fila Brasileiro Mastiff

 

A halottkém jelentése megállapította, hogy Ving Rhames gondnokának halála egy régebben fennálló szívbetegség következménye, nem pedig a testén tavaly augusztusban talált kutyaharapásoké, közli a People magazin.

 

A Los Angeles-i halottkémi hivatal szóvivője, Ed Winter megállapítja, hogy nem Rhames kutyái okozták Mr. Adams halálát. A rajta talált kutyaharapások nem voltak életveszélyesek.
 

A 40 éves Jacob Adams gondnokot augusztus 3-án holtan találták Rhames brentwoodi otthona előkertjének gyepén. Az első jelentések azt sugallták, hogy a színész négy kutyája – három masztiff és egy bulldog – marta halálra Adamst. A hírt Matt Blake, az LAPD századosa is megerősítette, aki a holttest megtalálásakor azt mondta, hogy Adams „egyértelműen kutyamarás áldozata”, viszont „nincs rá egyértelmű bizonyíték, hogy ezek okozták a halálát.”


Rhames, aki akkoriban filmet forgatott Bulgáriában, két héttel később kiadott egy közleményt, miszerint az eset „megrázó és szörnyű tragédia”. A kutyái, amelyeket a hatóságok először karanténba vettek, azóta visszakerültek a színészhez.